Πιερρακάκης: Έρχεται το ψηφιακό ραντεβού με τα ΚΕΠ και το σύστημα για τα άυλα παραπεμπτικά

89

Με επίκεντρο τις ανάγκες του πολίτη συνεχίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός και η δημιουργία νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών απλουστεύοντας και συντομεύοντας τις διαδικασίες που χρειαζόταν να κάνουν οι πολίτες μέχρι σήμερα

Αναμφίβολα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης καθημερινά κερδίζει και υλοποιεί τον στόχο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, για ένα κράτος κοντά στον πολίτη, αυτοματοποιημένο με όσο το δυνατόν λιγότερη γραφειοκρατία.

Έρχεται το ΚΕΠ live

Σύμφωνα με τον κύριο Πιερρακάκη, το ΚΕΠ live αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στον Πρωθυπουργό. Ο πολίτης θα μπορεί να κλείνει ψηφιακό ραντεβού με τα ΚΕΠ ώστε να αποκτά πρόσβαση στην πληροφορία που θέλει. Τα έγγραφα θα αποστέλλονται είτε με φυσικό τρόπο, δηλαδή με κούριερ, είτε ψηφιακά με την «θυρίδα του πολίτη», η οποία θα μπει σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του μήνα.

Τα άυλα παραπεμπτικά και ι αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο κ. Πιερρακάκης ψηφιοποιούνται και οι αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ για εργοθεραπείες και λογοθεραπείες, ενώ επεκτείνεται και το πρόγραμμα της άυλης συνταγογράφησης καθώς αναμένεται μέσα στο μήνα να ψηφιοποιηθούν και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων.

Με το νομοσχέδιο μονιμοποιείται η άυλη συνταγογράφηση και καθιερώνονται νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω του gov.gr. Προβλέπεται ενδεικτικά ότι οι οικογένειες με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία ή/και εργοθεραπεία πλέον θα υποβάλλουν ψηφιακά τα αιτήματα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εκκαθάριση από τον ΕΟΠΥΥ ενώ οι πτυχιούχοι μπορούν να αναζητούν τα πτυχία τους μέσω βάσης δεδομένων των ελληνικών πανεπιστημίων και του ΔΟΑΤΑΠ και να εκδίδουν αντίγραφα αυτών ψηφιακά.

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι προς ψηφιοποίηση είναι και η διαδικασία για την απονομή των συντάξεων.