Από το ‘’κόσκινο’’ της Κομισιόν ο ελληνικός προϋπολογισμός – Τι θα γίνει με τις συντάξεις

164

Η κυβέρνηση στέλνει σήμερα τα σενάρια του προϋπολογισμού

Τα δύο σενάρια του προϋπολογισμού για το 2019 στέλνει σήμερα η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα οποία περιλαμβάνεται η περικοπή ή μη των συντάξεων

Πάντα σε συνεννόηση με τους εταίρουςκυβέρνηση στο κείμενό της θα εκφράσει την πρόθεση της να μην προχωρήσει στην περικοπή των συντάξεων, ένα ακανθώδες ζήτημα ενόψει και των εκλογών.

Η Αθήνα επιμένει ότι μπορούν να αποτραπούν οι περικοπές των συντάξεων και ως αντιστάθμιζα  προβάλει το μεγάλο μέρος των αντιμέτρων. Από το οικονομικό επιτελείο προκύπτει επαρκής δημοσιονομικός χώρος, αλλά οι Ευρωπαίοι ζητούν πειστικές αποδείξεις για την διατήρηση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το προσχέδιο που θα σταλεί στις Βρυξέλλες, θα είναι σαφέστερο από αυτό που κατατέθηκε στη Βουλή, την Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει με πιο σαφή τρόπο την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην περικοπή των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με το tribune.gr.

Ως τελευταίο ορόσημο για τις σχετικές αποφάσεις, στέκει το Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι λίγες ημέρες αργότερα, θα πρέπει να πιστωθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου.