Κρίσιμη εβδομάδα στα Σκόπια- Συναίνεση ή εκλογές;

130

Στην τελική ευθεία το Σκοπιανό

Στη Βουλή της γείτονος, άρχισαν από τις 11 το πρωί τοπική ώρα οι διαδικασίες για την τροποποίηση του Συντάγματος, που αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Ζόραν Ζάεφ αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη μάχη για την εξασφάλιση των δύο τρίτων των βουλευτών για τη μετονομασία της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία.

Ο ηγέτης του, Κρίστιαν Μίτσκοσκι κάλεσε χθες γι’ άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να παραιτηθεί χαρακτηρίζοντάς τον υπεύθυνο για μια κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση, αδυναμία διαχείρισης των πολιτικών διαδικασιών και εκπλήρωσης των υπεσχεμένων, ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης με χαμένη νομιμότητα, που«προσπαθεί να ανατρέψει τη βούληση των πολιτών» αναφερόμενος στη χαμηλή προσέλευση στο πρόσφατο δημοψήφισμα. «Συνεχίζουν τη διαδικασία συνταγματικών αλλαγών, παρόλο που ο λαός καταψήφισε τη συμφωνία με την Ελλάδα. Αυτό ονομάζεται βία. Η διαδικασία που διαχειρίζεται προσωπικά ο Ζόραν Ζάεφ προσκρούει στον τοίχο», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα περάσει η συμφωνία με την Αθήνα.