Χάος στην ΕΡΤ

187

Άγνωστο το μέλλον για το κρατικό κανάλι

Αναβρασμός στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Παραιτήσεις ‘’βόμβα’’ δυναμιτίζουν την ΕΡΤ, δημιουργώντας αναστάτωση στους υπαλλήλους

Αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο κρατικό κανάλι, με τη μια παραίτηση πάνω στην άλλη. Τον χορό τον παραιτήσεων διαδέχθηκε η αιφνίδια παραίτηση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, Βασίλη Ταλαμάνγκα καθώς επίσης και της προέδρου της ΕΡΤ-3, Κατερίνας Σαρικάκη.

Και ενώ επικρατεί σύγχυση, κλήθηκε ως… «σωσίβιο σωτηρίας» ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, να αναλάβει προσωρινά και τα καθήκοντα των δυο παραιτηθέντων.

Ο κ. Κωστόπουλος πρόσφατα ανέλαβε και τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή δημόσιας ραδιοφωνίας, μετά την δημόσια και σκληρή αντιπαράθεση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και επικεφαλής της δημόσιας ραδιοφωνίας, Γιώργου Θαλασσινού.

Ο κ. Θαλασσινός είχε κατηγορήσει τον κ. Κωστόπουλο για «παράτυπες διαδικασίες» Επίσης για «αποκλεισμό ικανών στελεχών, απουσία λογοδοσίας και κυρίως έλλειψη στρατηγικού οράματος για την δημόσια τηλεόραση»

Ο Βασίλης Ταλαμάγκας, ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του. Aπο τη μία γίνεται  λόγος για συμφωνία με μεγάλο ιδιωτικό κανάλι, ενώ από την άλλη, κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα αναβαθμιστεί άμεσα σε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, σύμφωνα με το protothema.gr.

Έτσι λοιπόν ουδείς ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην ΕΡΤ και τι θα γίνει με τα φλέγοντα θέματα που επιζητούν λύση.