Δικαίωση για την οικογένεια του 11χρονου Μάριου

139

Δικαίωση για την οικογένεια του 11χρονου Μάριου – Το Δημόσιο εγκαταλείπει τη δικαστική αντιδικία ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

Δεν θα υπάρξει αίτηση αναίρεσης από την πλευρά του Δημοσίου στο Συμβούλιο Επικρατείας, στις δικαστικές αποφάσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Δικαίωση για την οικογένεια του 11χρονου Μάριου.

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μην συνεχιστεί η αντιδικία του δημοσίου με την οικογένεια του 11χρονου Μάριου που πέθανε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση αποζημίωσης της οικογένειας του αδικοχαμένου 11χρονου μαθητή Μάριου Σουλούκου από το Ελληνικό Δημόσιo.

Eξέφρασε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μην συνεχιστεί η αντιδικία του Δημοσίου με την οικογένεια.

Επίσης αναφέροντας πως για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει συμφωνία και με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, είμαστε κατηγορηματικοί. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί στον τρίτο βαθμό.

Γιατί, ο μόνος τρόπος για να συνεχιστεί πλέον αυτή η δικαστική αντιδικία, είναι να υπάρξει αίτηση αναίρεσης από την πλευρά του Δημοσίου στο Συμβούλιο Επικρατείας, των δύο προηγούμενων αποφάσεων».

Ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι η Ελληνική Πολιτεία πρέπει εις ένδειξη σεβασμού της μνήμης αυτού του παιδιού και από στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στην οικογένειά του, να σταματήσει αυτήν την αντιδικία και το ποσό που έχει επιδικαστεί να δοθεί στην οικογένεια.

Οφείλει το κράτος να σέβεται τους πολίτες και με αυτόν τον τρόπο» είπε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος.
Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα η οικογένεια του 11χρονου Μάριου από το Μενίδι, πέτυχε και δεύτερη δικαστική νίκη.

Tο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο, με απόφαση του, απέρριψε ομοφώνως την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, επικυρώνοντας την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για αποζημίωση 490.000 ευρώ στην οικογένεια.

Μάλιστα, το δικαστήριο επιρρίπτει ξεκάθαρα ευθύνες στο Δημόσιο και ειδικότερα στην Ελληνική Αστυνομία, διότι δεν είχε λάβει απαραίτητα μέτρα, σε μια περιοχή που μαστίζεται από την εγκληματικότητα και τους αδέσποτους πυροβολισμούς.

Το Δικαστήριο αποφάσισε πως δεν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί του Δημοσίου «ότι δεν συνέτρεχε καμία παρανομία του Δημοσίου» και ότι «σκοπός της αποζημίωσης είναι η ηθική παρηγοριά και όχι ο πλουτισμός του παθόντος».

 

 

 

 

 

πηγή protothema.gr