Πιθανή η αναστολή του προστίμου στους άνω των 60 ανεμβολίαστους

66

Η αναστολή του προστίμου των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, είναι το δεύτερο μέτρο μετά το πιστοποιητικό, το οποίο εξετάζεται να καταργηθεί.

O κ.Θεμιστοκλέους είπε ότι το πιστοποιητικό είναι δεδομένο ότι θα καταργηθεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες και το πότε ακριβώς θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη σχετική εισήγηση των ειδικών.

«Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Βλέπουμε ότι η αύξηση στα κρούσματα, δεν δίνουν αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες.

Αν συνεχίσει αυτό, δεδομένου ότι βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό», σημείωσε.

Ολα ανοιχτά για το πρόστιμο των 60 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60.

Παράλληλα ο κ.Θεμιστοκλέους απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή αναστολή του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών είπε πως

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται.

Ο κύριος σκοπός όλων μας είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

 

 

 

πηγή iefimerida.gr