Δήμος Αχαρνών: Σύγκλιση έκτακτου μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησαν 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης!

376

Με αίτημα τους, 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, ζήτησαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών κ. Ρούσσα Κωνσταντίνο να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα προς συζήτηση και ψήφιση την «Έκτακτη επιχορήγηση της ΔΗΦΑ για την καταβολή στους εργαζόμενους, επιδομάτων αδείας – Χριστουγέννων – Πάσχα, συνολικού ποσού 502.750 ευρώ»

 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

 

          «Αίτημα σύγκλισης έκτακτου μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου»

Τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών κ. Ρούσσα Κωνσταντίνο 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης. Το αίτημα αφορούσε την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης με μοναδικό θέμα την «Έκτακτη επιχορήγηση της ΔΗΦΑ για την καταβολή στους εργαζόμενους επιδομάτων αδείας – Χριστουγέννων – Πάσχα, ποσού 502.750 €».

Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά που επανέρχεται το ίδιο θέμα, καθώς είχε προηγηθεί η αίτηση σύγκλησης μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου στις 5/12/2018 (αρ.πρωτ.: 5712). Αίτημα που είχε διατυπωθεί και από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, που αποφασίστηκε στη Γενική τους Συνέλευση και για το οποίο δεσμεύτηκε δημόσια η Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 το αίτημα πρέπει να γίνει δεκτό, εφόσον αυτό υπογράφεται από το ένα τρίτο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς συνυπογράφουν οι κκ: Βρεττός Σπύρος, Βρεττός Μιχάλης, Γιαμαρέλος Γιώργος, Γρηγοριάδης Παναγιώτης, Κατάρας Αναστάσιος, Κατσούρος Σπύρος, Κοσμίδης Παναγιώτης, Κοσμίδου Λουίζα, Ντούρος Σωτήρης, Ξαγοράρης Νίκος, Ορφανίδης Χαράλαμπος, Πεδιαδίτης Στέργιος, Σαχσανίδου Ελένη, Σιδηρόπουλος Γιώργος, Τοπαλίδης Ευστάθιος.

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης