Έκοψαν πρόστιμο σε 4χρονο για βόλτα με… ηλεκτρικό πατίνι!

358

Η Τροχαία επέβαλε πρόστιμο 66,88 ευρώ στον πατέρα του παιδιού, κατατάσσοντας το παιχνίδι στην κατηγορία των παράνομων «επιταχυντών». Η χρήση τους απαγορεύεται σε ιστορικές τοποθεσίες της πόλης των Δόγηδων όπως η Πιατσέτα ντέι Λεοντσίνι, δίπλα στη βασιλική του Αγίου Μάρκου.

 

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά το πρόστιμο έφθασε ταχυδρομικώς στον πατέρα, που έμεινε άφωνος.Η προθεσμία εξόφλησης του προστίμου είναι δύο μήνες, αλλά ο Τζάκοπο Καρούτι σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Κάτοικοι της Βενετίας, που διαμαρτύρονται για τα χρονίζοντα, πραγματικά προβλήματα της πόλης τους, έστρεψαν τα πυρά τους κατά των αστυνομικών μέσω των social media ενώ το θέμα έφθασε μέχρι το δημοτικό συμβούλιο, με την Μόνικα Σάμπο του κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμματος, να κάνει λόγο για «υπερβολικό μέτρο».

Στη Βενετία ισχύουν πολλά «μέτρα περί ευπρέπειας» σε κοινόχρηστους χώρους: μεταξύ άλλων απαγορεύεται να κάθεται κανείς στο κατώφλι ιστορικών μνημείων, να ταϊζει τα περιστέρια ή να τρώει περπατώντας στα στενοσόκακα της.

Πηγή: iefimerida.gr