Έκτακτο : Kόκκινος συναγερμός για τσουνάμι σε Κρήτη και Πελοπόννησο!

543

Ο «Ζορμπάς»εξακολουθεί να  σαρώνει τη χώρα 

Συνεχίζει την καταστροφική του μανία ο κυκλώνας Ζορμπάς  και «απειλεί» με τσουνάμι, σε λίγες ώρες ακτές στην Πελοπόννησο και την Κρήτη!

 Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον επικίνδυνο μεσογειακό κυκλώνα που  φτάνει  σύντομα με άγριες διαθέσεις στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,  ο καταστροφικός κυκλώνας, μεταξύ 15.00 – 18.00 του Σαββάτου,  θα ξεσηκώσει τεράστια κύματα.

Με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, σε λίγες ώρες, το ύψος του κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 11 μέτρα! Για το λόγο αυτό, οι περιοχές αυτές έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό ενώ οι κάτοικοι περιμένουν με αγωνία το τρομερό «ξέσπασμα» του κυκλώνα ο οποίος έχει «παραλύσει» τη χώρα.

Η Αττική θυμίζει Βενετία, δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, δένδρα έχουν πέσει σε δρόμους ενώ επικίνδυνα είναι και  ηλεκτροφόρα  σύρματα από κολώνες της ΔΕΗ που δεν άντεξαν στους θυελλώδεις ανέμους.  Ο «Ζορμπάς» σφυροκοπάει την χώρα όπου σε πολλές περιοχές όπως στη θάλασσα των Κυθήρων, φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 10 μποφόρ!

Πολλές περιοχές σε όλη την χώρα έχουν μείνει για μεγάλα διαστήματα χωρίς ρεύμα ενώ πολλοί δρόμοι μοιάζουν με λίμνες που «απειλούν» να … καταπιούν ακόμα και αυτοκίνητα!

Τις αμέσως επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί με σφοδρότητα προς την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και αργότερα στην Αττική.

Τα ξημερώματα της Κυριακής θα κατευθυνθεί στο Βόρειο Αιγαίο, τη Μακεδονία και την Θράκη.