Σε καθεστώς δικαστικής προστασίας το Mega μέχρι τις 30 Οκτωβρίου

158

Σε απόγνωση  οι εργαζόμενοι 

Μικρή «ανάσα» για το  Mega φέρνει η  δικαστική απόφαση που ορίζει ότι έως τις 30 Οκτωβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η κύρια δίκη για την υπαγωγή του στην ειδική διαχείριση του νόμου 4307/2014, προστατεύεται έναντι  πιστωτών, προμηθευτών, εργαζομένων, Δημοσίου και ασφαλιστικών Ταμείων.  

Η απόφαση  που ελήφθη στο αίτημα των τραπεζών για λήψη προληπτικών μέσων από διώξεις των πιστωτών, απαγορεύει τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης λογαριασμών της εταιρίας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των τραπεζών στις 30 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι διαδικασία της ειδικής διαχείρισης σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση του ΔΟΛ όπου η εκποίηση της επιχείρησης γίνεται υπό την εποπτεία ειδικού διαχειριστή που είναι συνήθως μία από τις διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες.

Οι εργαζόμενοι  «κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα»  και αγωνιούν για τις εξελίξεις καθώς  το κανάλι πήρε  μεν μια μικρή παράταση «ζωής» αλλά ο δικός τους «Γολγοθάς» συνεχίζεται…