Έκτακτο: Τριτοκοσμικές εικόνες στις Αχαρνές αποκάλυψε ο τυφώνας!

4739

Έξαλλοι πολίτες με την αδιαφορία

Η μεγάλη κακοκαιρία έφερε στο φως τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στις Αχαρνές και ταλαιπωρούν τους πολίτες, χωρίς να δίνονται εδώ και καιρό λύσεις από τη Δημοτική Αρχή.

 Απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι είναι οι πολίτες που δεν βλέπουν να γίνεται τίποτα στην πόλη τους. Ευτυχώς από ότι φαίνεται ο Ζορμπάς πέρασε… ξυστά από την συγκεκριμένη περιοχή χωρίς μεγάλα προβλήματα.

Τι θα συμβεί όμως αν η κακοκαιρία επιστρέψει δριμύτερη;
Εικόνες από το ρεπορτάζ του tvf.gr  δείχνουν ότι η περιοχή είναι εντελώς απροστάτευτη και μια νέα θεομηνία θα έχει τραγικές συνέπειες.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι,πεσμένα δένδρα (σ.σ που ήταν τα συνεργεία που μας έλεγαν από τον Δήμο ότι είναι σε ετοιμότητα για να περισυλλέξουν τουλάχιστον τα πεσμένα δένδρα;), μπλοκαρισμένα φανάρια, φρεάτια υπονόμων που έχουν κάτι χρόνια να καθαριστούν!

«Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Χρόνια φωνάζουμε αλλά ο Δήμος δεν έχει παραδώσει μέχρι στιγμής καμία αντιπλημμυρική μελέτη» είπε στο tvf.gr ο πρώην αντιδήμαρχος Αχαρνών Θεόφιλος Αφουξενίδης. «Μάλιστα σε ερώτηση που έκανα στο Δημοτικό Συμβούλιο μου είπαν ότι θα… γίνει. Τώρα το πότε ένας Θεός ξέρει!»

Στην περιήγηση μας στον Δήμο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ είδαμε κομμένα δέντρα εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής και των θυελλωδών ανέμων. Όμως κανένα συνεργείο δεν είχε  βγει την κρίσιμη ώρα για να καθαρίσει του δρόμους, όπως χαρακτηριστικά μας είχαν αναφέρει οι υπεύθυνοι που ήταν έτοιμοι (;!) για να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη κατάσταση.

«Υπάλληλοι για τις συγκεκριμένες εργασίες υπάρχουν αλλά θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός και συγκεκριμένες εντολές που δυστυχώς όμως δεν δίνονται.
Αυτήν τη στιγμή που ο κόσμος προσπαθεί να μετακινηθεί με αυτές τις δύσκολες συνθήκες και όλοι οι υπεύθυνοι έπρεπε να είναι στους δρόμους και να βοηθούν τους πολίτες τα τηλέφωνα δεν απαντούν. (σ.σ και εμείς προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε αλλά τα τηλέφωνα ή ήταν κατεβασμένα ή μιλούσαν.) πρόσθεσε ο κ. Αφουξενίδης.

Μας άφησαν στο έλεος του Θεού

«Δεν δίνουν καμία σημασία. Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Ότι κάνουμε μονοί μας για την προστασία μας» μας είπε η Φ.Σ

«Είμαστε αγανακτισμένοι. Από τύχη δεν έχει συμβεί κάτι σοβαρότερο. Τα φρεάτια είναι βουλωμένα. Δεν έχω δει εδώ και καιρό να έχουν έρθει να τα καθαρίσουν και με την πρώτη βροχή οι δρόμοι πλημμυρίζουν» υπογράμμισε ο Κ.Λ

«Τι να πούμε η κατάσταση είναι δραματική! Προσευχόμαστε στον Θεό κάθε φορά που βρέχει για να μην πλημμυρίσουμε και χάσουμε το βίος μας ή την ζωή μας» τόνισε  ο Γ.Π