Έντονα καιρικά φαινόμενα: Έκτακτη συνεδρίαση στην Ανατολική Αττική

61

Ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Αυγερινός συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (ΣΟΠΠ) για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

 

Η συνεδρίαση του οργάνου της ΠΕ Ανατολικής Αττικής κρίθηκε απαραίτητη, μετά την προειδοποίηση της ΕΜΥ, για επιδείνωση του καιρού από σήμερα έως το απόγευμα της Τετάρτης, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 10 μποφόρ, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανόν χιονόνερο στα βόρεια με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 μέτρα).

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ανατολικής Αττικής βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Παράλληλα συστήνει στους δήμους να προβούν στις ενέργειες που τους αναλογούν και στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι προσεκτικοί, ακολουθώντας τις οδηγίες αυτοπροστασίας που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικά για τις περιοχές που αναμένεται η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, οι πολίτες θα πρέπει:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.

– Να προφυλαχτούν κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης η οποία είναι επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφεύγουν:

Να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης του φαινομένου. Τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).