Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στις ασφάλειες αυτοκινήτων και δικύκλων

333

Το μόνο σίγουρο  είναι ότι οι ασφάλειες αυτοκινήτου και μηχανής θα αυξηθούν. Το πόσο όμως, μάλλον θα το καθορίσει η ελεύθερη αγορά. Αυτή τη στιγμή οι αυξήσεις, με βάση τις πληροφορίες , κυμαίνονται  από 3% ως 20%.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε ότι οι αυξήσεις στις ασφάλειες αυτοκινήτου και μηχανής δεν θα φτάσουν το 20%, αλλά θα είναι μικρότερες.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξουν αυξήσεις αυτές όμως θα κινηθούν μεταξύ 3% και 5%.
Όπως επεσήμανε οι αυξήσεις αφορούν αυτοκίνητα και μηχανές, τονίζοντας πάντως ότι αναμένεται ταυτόχρονα να επεκταθεί και η σύνδεση του ασφαλίστρου με το προφίλ του οδηγού.
Το αυτό αναμένεται να επεκταθεί σε όλους τους οδηγούς και αυτός που δεν κάνει ζημιές θα επιβραβεύεται ενώ θα “τιμωρείται” αυτός που προκαλεί ατυχήματα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Το σενάριο αύξησης 15% – 20%

Βέβαια, υπάρχουν κι άλλες εκτιμήσεις όπως εκείνη του προέδρου της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρη Ζορμπά, πως οι εταιρείες θα ξεκινήσουν τις αυξήσεις στα συμβόλαια από τις αρχές του επόμενου έτους και αυτές υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν σε διψήφια επίπεδα μεταξύ 15% και 20%.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr