Νέες απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας

284

Αυστηρό μήνυμα σε Ελλάδα και Κύπρο στέλνει και πάλι ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του υπουργείου του, ο Ακάρ επανέλαβε οτι η Αγκυρα δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο γεγονός.

Η δήλωση απευθύνεται και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αφού γίνεται τις παραμονές της γεώτρησης που προγραμματίζει η Exxon Mobil σε οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ είναι σε εξέλιξη και οι έρευνες του Φατίχ (Πορθητής) στην τουρκική όμως υφαλοκρηπίδα.

«Τους λέμε ελάτε να συζητήσουμε. Όχι όμως τμηματικά. Να συζητηθούν όλα τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά. Οι ειδικοί ας τα επιλύσουν. Να μην εστιάζουμε μια ημέρα σε ένα πρόβλημα και την άλλη μέρα σε άλλο. Εμείς επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας, ειρήνη και ηρεμία. Επιθυμούμε να επωφεληθούν όλες οι πλευρές από τις οικονομικές ευκαιρίες, να ευκολύνουν οι επισκέψεις της μιας πλευράς στην άλλη», δήλωσε ο Χ. Ακάρ.

«Δεν αποδεχόμαστε κάθε είδους ενέργεια σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, η οποία στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση κανενός δικαιώματος μας», πρόσθεσε.

Πηγή:  iefimerida.gr