Φωλιές μελιτζάνας με ζυμαρικά! (Συνταγή)

84

Φτιάξτε αυτήν την απίθανη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και οι αγαπημένοι σας θα ξετρελαθούν !

Φωλιές μελιτζάνας με ζυμαρικά.

Συστατικά
  • 2 μελιτζάνες μέτριες φλάσκες
  • αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα
  • 250 γρ. σπαγγέτι Νο 10 (λεπτά)
  • 3+2 κ.σ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα και έξτρα αν χρειαστεί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κονκασέ ντομάτας
  • 1 κύβο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (χωρισμένο)
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 125 γρ. γκούντα
Εκτέλεση
  • Αρχικά, ξεπλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες (από την μακριά πλευρά) τους πάχους 1 cm και τις τοποθετούμε σε μπολ που είναι γεμάτο με νερό.
  • Στη συνέχεια τις πανάρουμε με το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο  (3 κ.σ) έως ότου πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Τις τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Ύστερα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και τα τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε και τον κιμά, σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
  • Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε το κονκασέ ντομάτας και μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι, τον κύβο και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για λίγο.
  • Παράλληλα βράζουμε και τα σπαγγέτι για όση ώρα λέει ο κατασκευαστής.
  • Όταν γλασάρει η σάλτσα και χάσει αρκετή από την υγρασία της, την αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον μισό μαϊντανό και τα 75 γρ. απο την παρμεζάνα.
  • Σε κάθε φέτα μελιτζάνας προσθέτουμε 2 κ.σ. μακαρόνια με κιμά. Το κάνουμε ρολάκι και τα τοποθετούμε σε μεταλλική θήκη για 6 muffins.
  • Τέλος μοιράζουμε ισόποσα τη γκούντα πάνω απο κάθε ρολάκι και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο,ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here