Η επόμενη ημέρα-Σε μια κλωστή κρέμεται η συγκυβέρνηση

146

Οι τριγμοί συνεχίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ-Ένταση και στην ΑΝΕΛ

Βαρύ εξακολουθεί να είναι το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Μπορεί εξωτερικά να έχουν σταματήσει οι κλυδωνισμοί στην Κυβέρνηση αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φαίνεται ότι οι τριγμοί είναι ισχυροί και πρόκειται να γίνουν ακόμα πιο έντονοι.

Την… φωτιά προσπάθησε να σβήσει ο Πρωθυπουργός με δηλώσεις του μετά από την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά αλλά τα αποτελέσματα είναι απλά μια…σταγόνα στον ωκεανό.

Το θέμα Καμμένου παραμένει ανοιχτό καθώς και άλλα στελέχη της Κυβέρνησης προβάλουν διαφορετικές απόψεις σε σχέση με τον Κυβερνητικό σχεδιασμό, όμως μέσα στο πλαίσιο του στενού κύκλου του κόμματος τους. Η μεγάλη αγωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να “αναχαιτίσει” ακριβώς αυτήν την διαφαινόμενη “ανταρσία” που ετοιμάζεται, η οποία αφήνει ανοιχτή την κερκόπορτα των πρόωρων εκλογών.

Το παρασκήνιο βοά καθώς φαίνεται ότι πληθαίνουν οι φωνές που «λένε» ότι πλέον μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

Αιχμή του δόρατος είναι το συγκυβέρνηση των ΑΝΕΛ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της ενιαίας γραμμής που πρέπει να κρατήσει το κόμμα στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τώρα εάν ο κ. Καμμένος καταφέρει να κρατήσει ενωμένους σε μια κοινή γραμμή τους βουλευτές του είναι μια άλλη ιστορία που μπορεί να αποδειχθεί και πικρή…