Υeni Safak: «Aνοιχτές απειλές πολέμου» – Πολεμικά πλοία δυτικά της Κύπρου

131

Συνωστισμός…πολεμικών πλοίων Δυτικά της Κύπρου. Οι Τούρκοι έστειλαν φρεγάτα και υποβρύχιο

Δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak με τίτλο “Κρίση στη Μεσόγειο με την Ελλάδα”  αναφέρει πως η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” παρακολουθεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο “Barbaros

Mία κίνηση που ερμηνεύεται από το συγκεκριμένο δημοσίευμα «ότι θα προκαλέσει μεγάλη κρίση με την Ελλάδα, η οποία αυξάνει την ένταση με την Τουρκία».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει ελληνικές ενέργειες ως “ανοιχτές απειλές πολέμου” στις οποίες η Τουρκία ετοιμάζεται να απαντήσει με τα τουρκικά πλοία που παρατάσσει στη Μεσόγειο για να συνοδεύσουν το Barbaros.

Την ίδια ώρα το BARBAROS έχει ρίξει άγκυρα, μεταξύ του δυτικού άκρου του οικοπέδου 4 της κυπριακής ΑΟΖ και το νοτιοανατολικού άκρου του FIR Αθηνών .

Από τη μία η ελληνική φρεγάτα, από την άλλη μια τουρκική φρεγάτα και λίγο μακρύτερα ένα αμερικανικό κι ένα γερμανικό πλοίο παρακολουθούν την κατάσταση.

Στο βυθό έχει εντοπιστεί κι ένα τουρκικό υποβρυχίο…

Από το ναύσταθμο του Ακσάζ έχουν αποπλεύσει κι άλλα πολεμικά πλοία των Τούρκων που ακόμη δεν είναι σαφές προς τα που θα πλεύσουν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα militaire.gr όπως όλα δείχνουν το ΠΝ θα έχει διαρκή παρουσία στην περιοχή που οι Τούρκοι δέσμευσαν μέχρι τη 1η Φεβρουαρίου 2019.

Η απόφαση για την αποστολή φρεγάτας στην περιοχή που βρίσκεται το Barbaros, ελήφθη την ώρα που ο Α/ΓΕΕΘΑ βρισκόταν στις ΗΠΑ και είχε συναντήσεις με τον Αμερικανό Αρχηγό Στρατηγό Τζ. Ντάντφορντ.

Σημειώνεται ότι η  Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει την πρώτη της γεώτρηση στις 29 Οκτωβρίου. Την ίδια ημέρα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.