Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – Μητσοτάκης: Ο πρώτος που αξιολογείται από τους πολίτες είμαι εγώ

51

Συνεδριάζει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Οι συνεδριάσεις του υπουργικού δεν είναι ευκαιρία για εντυπώσεις», είπε ο πρωθυπουργός. Θα είναι το τελευταίο που μεταδίδεται ζωντανά η εισήγηση του πρωθυπουργού. Ο μεγάλος μπλε φάκελος που βρήκαν μπροστά τους οι υπουργοί

 

Τους κανόνες και τα όρια για τους υπουργούς, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστεί η κυβέρνηση θ’ αναλύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – την πρώτη της νέας κυβέρνησης.

Η συνεδρίαση κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα έχει, αφού αφενός τιτλοφορείται από τη διακηρυγμένη πρόθεση του πρωθυπουργού να μη χαθεί ούτε μια μέρα δουλειάς. Αφετέρου είναι η τελευταία που θα γίνει στην ειδική αίθουσα της Βουλής, καθώς το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει εφεξής στο Μαξίμου και δη σε κλειστό κύκλο, δηλαδή με τη συμμετοχή μόνον των υπουργών.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός είπε: «Αυτή η πρώτη μας συνεδρίαση είναι πανηγυρική. Οι συνεδριάσεις θα γίνονται εφεξής μόνο σε επίπεδο υπουργών και αναπληρωτών, καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι ήδη καθορισμένες». Και συνέχισε: «Μέσα σε λίγες μέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες να δρομολογήσουν».

«Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι έναν φάκελο με τις προτεραιότητες ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες που αφήνει η απελθούσα κυβέρνηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περιγράφοντας τι θα γίνει από εδώ και στο εξής ο πρωθυπουργός είπε: «Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 Ιουλίου ορκιζόμαστε και στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως Πρόεδρό της. Στις 22 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την επόμενη μέρα μετά την παροχή ψήφου, θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο, για το κράτος και μετά από μία εβδομάδα το φορολογικό νομοσχέδιο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr