
Τουρκικά πολεμικά πλοία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
Για άλλη μια φορά οι… ”γείτονες” προκαλούν στο Αιγαίο. Το πολιτικό μανιφέστο όμως δεν τελειώνει εδώ. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε έρευνες στο Αιγαίο με την συνοδεία πολεμικών πλοίων. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας.
Έτσι λοιπόν, όπως φαίνεται θα δημιουργηθεί ένταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο με φόντο τα ενεργειακά.
Οι Τούρκοι πλέον «παίζουν τα ρέστα τους» σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ έχοντας σκοπό να υλοποιήσουν πιθανόν ακόμη και διπλή γεώτρηση σε δύο περιοχές, προκειμένου να οριοθετήσουν τη δική τους ΑΟΖ.
Το ερώτημα που τίθεται καυτό πλέον είναι τι θα κάνει αυτή την φορά και πως θα αντιδράσει η Ελληνική Κυβέρνηση;
Με “αιχμή” του δόρατος το γεωτρύπανο “Πορθητής” που απέπλευσε από την Αττάλεια, η Άγκυρα κάνει την επόμενη κίνηση που όλοι φοβόντουσαν μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ.