Τσίπρας και Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες

396

Αλλού ο ένας αλλού ο άλλος- Δυο ξένοι στην ίδια πόλη

Στις Βρυξέλλες πηγαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωασιατικής συνόδου κορυφής (ASEM) αλλά και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Όμως ουδείς γνωρίζει εάν οι δύο πολιτικοί άνδρες θα συναντηθούν καθως τα προγράμματα τους απέχουν.

Στις Εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωαιατικής Συνόδου Κορυφής (ASEM) θα συμμετέχει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας από σήμερα και για τρείς ημέρες. Το πρόγραμμα του θα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένο.

Τις ίδιες όμως ημέρες θα βρίσκεται στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά για διαφορετικούς λόγος. Συγκεκριμένα θα συμμετέχει στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου θα έχει συναντήσεις.

Η πιο σημαντική από αυτές θα είναι αυτή με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούκερ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα της οικονομίας και συγκεκριμένα θα στείλει το μήνυμα προς τους εταίρους ότι οι πανηγυρισμοί για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο ήταν άστοχοι και πως το ίδιο το πρόγραμμα ήταν τελικώς αποτυχημένο.
Αν και οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας θα βρίσκονται στην ίδια πόλη φαίνεται ότι δεν θα ανταλλάξουν ούτε ένα γεια… Και αυτό δεν θα είναι γιατί έχουν υπερφορτωμένο  πρόγραμμα αλλά ίσως γιατί δεν έχουν κάτι να πουν μεταξύ τους καθώς τους χωρίζει το χάος…