Ιωάννα Πηλιχού: Πρωταγωνιστεί σε αμφιλεγόμενη ταινία

204

Το κοσνεπτ μιλά για το Σκοπιανό και θα προκαλέσει αντιδράσεις

Στην καρδιά της επικαιρότητας και πάλι η Ιωάννα Πηλιχού. Η γνωστή ηθοποιός που τις τελευταίες μέρες πέρασε δύσκολα, όταν άγνωστοι έκλεψαν το αυτοκίνητο της μέρα – μεσημέρι, επιστρέφει και πάλι στο προσκήνιο, καθώς βγαίνει στους κινηματογράφους η αμφιλεγόμενη ταινία για το Σκοπιανό που έχει προκαλέσει πανικό.

Πρόκειται για την ταινία «Mocking of Christ» (Χλευάζοντας τον Χριστό) που αρχικά λογοκρίθηκε στα Σκόπια και προκαλεί αντιδράσεις στην Ελλάδα, και μόνο από την αφίσα της. Η συγκεκριμένη ταινία φαίνεται να πήρε το «πράσινο φως» μετά το δημοψήφισμα έχοντας την υποστήριξη του Προέδρου των Σκοπίων, Ιβανόφ και την απέχθεια του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ .

Η συγκεκριμένη ταινία έχει την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και πρωταγωνιστές την Ιωάννα Πηλιχού, τον Αργύρη Γκαγκάνη και τον Γιάννη Παγανιά και έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σύμφωνα με το www.tlife.gr.

Η ταινία «Mocking of Christ», σε σκηνοθεσία του Γιάνι Μποζάτζι, διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ πρόσφατα και μάλιστα κέρδισε και μνεία πρωτοπορίας. Στο δε Φεστιβάλ και στον κατάλογό του εμφανίζεται ως «Μακεδονική». Σκηνές του έργου γυρίστηκαν σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη και Φλώρινα.