Καταγγελίες σοκ για το Λοιμωδών

25

Σε καταγγελίες σοκ προέβη μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου «Σύλλογος Οικογένεια Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά» Γιώργος Γεωργούλας όσον αφορά τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιώνουν συνάνθρωποι μας με αυτισμό. Οι 30 αυτοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά στο πρώην Λοιμωδών, στο παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής, και σε άλλες ακατάλληλες δομές.

Ο κ. Γεωργούλας κατήγγειλε ότι σε παλαιότερη περίπτωση, όταν είχαν μεταφερθεί από το Σκαραμαγκά οι 31 νοσηλευόμενοι, οχτώ εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους τον πρώτο μήνα μετά τη μεταστέγαση. Σημειώνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί φιλοξενούνταν από το 2009 στο κτίριο του θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά που είχε αρχικά χτιστεί ως φοιτητική εστία, και είχε αναπροσαρμοστεί με βάση τις ειδικές απαιτήσεις τους.

«Οι επιστήμονες λένε ότι στα παιδιά με αυτισμό δεν επιτρέπεται ούτε η αλλαγή χρώματος στον τοίχο, και μετά από 30 χρόνια τους άλλαξαν χώρο και να τους πάνε σε χώρους που θυμίζουν μπουντρούμια. Θέλουν να επιστρέψουν στο ίδρυμα (Σκαραμαγκά), έχουν την εντύπωση ότι βρίσκονται στους νέους χώρους για ολιγοήμερη νοσηλεία και θα επιστρέψουν» τόνισε.

Όπως κατήγγειλε δε ο κ. Γεωργούλας όταν αντιδρούν τους δένουν με ιμάντα από το πόδι ή το χέρι ή κάνουν χρήση ηρεμιστικών φαρμάκων χωρίς μέτρο.

«Τα πέταξαν σαν σκουπίδια σε εγκαταστάσεις ακατάλληλες και επικίνδυνες. Σε αυτούς τους χώρους πρέπει να ζήσουν τα παιδιά μας την υπόλοιπη ζωή τους…» τόνισε ακόμα.

Οι σχετικές φωτογραφίες – γροθιά στο στομάχι που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις οποίες εμφανίζονται μάλιστα άνθρωποι αλυσοδεμένοι, προκάλεσαν σάλο.

Όπως ανέφερε μάλιστα, ο Γιώργος Γεωργούλας, σε συνάντηση που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι από τη στιγμή που οι οικείοι τους είναι τρόφιμα σε ίδρυμα έχει εκχωρηθεί και η κηδεμονία τους στο δημόσιο.

Οι έντονες αντιδράσεις υποχρέωσαν το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να παρέμβει, κάνοντας λόγο για «διεθνή πρωτόκολλα και γραπτές οδηγίες των θεραπόντων ιατρών, όπου ακολουθείται η πρακτική της καθήλωσης εξατομικευμένα» παραθέτοντας μάλιστα δικές του, σαφώς πιο «ειδυλλιακές» φωτογραφίες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Οικογένεια» κατέθεσε εξώδικο, που κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

πηγή cretalive.gr