Κορονοϊός: Η Ματίνα Παγώνη για το Πάσχα και τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

167

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίζεται η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για τον αριθμό των κρουσμάτων που αναμένεται το επόμενο διάστημα και την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα

 

Επισημαίνει όμως, ότι η 3η δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη και σημαντική για όλους, καθώς αυξάνει τα αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό και μας προστατεύει από μία βαριά νόσηση.

Η κυρία Παγώνη είπε μεταξύ άλλων ότι η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι βασική για την προστασία απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον και τις υποπαραλλαγές της, αναφερόμενη σε μία νέα μελέτη για τον κορονοϊό.Πρόσθεσε ακόμη ότι, «χωρίς την 3η δόση είναι πιθανότερο κάποιος να περάσει πιο βαριά τον κορονοϊό».

Τι θα γίνει με τις παρελάσεις – Πώς θα περάσουμε το Πάσχα

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, ο αριθμός των κρουσμάτων μέχρι το Πάσχα θα μειωθεί αρκετά. Άλλωστε, η επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον έναντι της Δέλτα, κάνει πιο αισιόδοξους τους ειδικούς οι οποίοι εκτιμούν ακόμη ότι θα πέσει κι άλλο ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων. «Τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν», επισημαίνει η κυρία Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τις παρελάσεις, είπε πως «θα πρέπει να γίνουν όπως την προηγούμενη φορά, δηλαδή χωρίς κόσμο, λόγω του υψηλού ακόμα αριθμού κρουσμάτων και του διψήφιου αριθμού θανάτων. «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε η ίδια.