Λάδι στην φωτιά η Τουρκία!

122

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Ελλάδα τραβάει το σκοινί

Φιλοκυβερνητική εφημερίδα της γείτονος αναφέρει “Η Ελλάδα απειλεί να προκαλέσει έναν ανοιχτό πόλεμο, και η Τουρκία ετοιμάζεται να απαντήσει σε αυτήν την κίνηση”

 

Η εφημερίδα Yeni Safak, που εκφράζει απόλυτα το καθεστώς Ερντογάν, σε δημοσίευμα της με τίτλο κρίση στη Μεσόγειο, χαρακτηρίζει την αποστολή της φρεγάτας “Νικηφόρος Φωκάς” στην περιοχή που δεσμεύτηκε παράνομα για τις έρευνες του Barbaros, πράξη πολέμου από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα απειλεί να προκαλέσει έναν ανοιχτό πόλεμο, και η Τουρκία ετοιμάζεται να απαντήσει σε αυτήν την κίνηση».

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης του προκλητικού άρθρου, το πλοίο Barbaros συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία, βάρκες αλλά και υποβρύχια

«Είναι σαφές ότι η Τουρκία ανταποκρίνεται στην απειλή του πολέμου για την προετοιμασία του πλοίου Barbaros, τα τουρκικά πολεμικά πλοία, τα περιπολικά σκάφη και τα υποβρύχια οδηγήθηκαν στη συνοδεία του».

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Τουρκία επιδιώκει να εγκλωβίσει τα 41 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο, επιχειρώντας να απαντήσει στην προσπάθεια της Ελλάδας να καταλάβει τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, τα στελέχη της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας κλήθηκαν για εξηγήσεις στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με το www.tribune.gr.