Τσακαλώτος: Η Δεξιά πάντα έλεγε να πάει στο διάολο η χώρα

74

Μια δήλωση που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει αντιδράσεις έκανε από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατηγόρησε τη Δεξιά πως από το 1920 μέχρι τώρα λέει «να πάει στο διάολο η χώρα για να βγαίνετε εσείς στην εξουσία».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε αναφορά από τις εκλογές μέχρι τον… Μαυροκορδάτο, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τους αντιβασιλικούς κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών όπου γίνεται η συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Τα όσα είπε προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών αντάλλαξε σκληρούς προσωπικούς διαξιφισμούς με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο και με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Σταμάτη.

Σύμφωνα με το newsit.gr οι τόνοι χτύπησαν για μια ακόμα φορά «κόκκινο» στην Επιτροπή Οικονομικών από την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που είχε από άρωμα… εκλογών, «παρατηρήσεις» στον Ανδρέα Λοβέρδο ότι «ντροπιάζετε τους πανεπιστημιακούς» αλλά και χαρακτηρισμούς στους βουλευτές της ΝΔ ότι «είστε το ακραίο δεξιό».

Το κλίμα πυροδοτήθηκε με την έναρξη  της ομιλίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου και εκτροχιάστηκε όταν, απαντώντας στην κριτική της ΝΔ, είπε ότι «έτσι ήταν πάντα η Δεξιά. Έλεγε πάντα να πάει στο διάβολο η χώρα αρκεί να έρθει στην εξουσία, από το 1920 έως σήμερα. Δεν έχετε αλλάξει εδώ και  έναν αιώνα».