Μια γροθιά Αυγενάκης και κορυφαίοι αθλητές της χώρας για την σπουδαία μεταρρύθμιση στον αθλητισμό

1000

Μια νέα και ελπιδοφόρα εποχή στον ελληνικό αθλητισμό φέρνει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα έρθει σύντομα στην Βουλή

 

Κύριος εκφραστής και πιστός στις δεσμεύσεις του δεν είναι άλλος από τον Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κύριος Αυγενάκης  από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου και πέρα από κάθε πολιτικό κόστος, έκανε σαφές πως θα πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις στον χώρο του αθλητισμού.

Κοινή δήλωση Ελλήνων πρωταθλητών και ολυμπιονικών

Δείγμα των σπουδαίων χειρισμών του κυρίου Αυγενάκη  με κοινή δήλωσή τους, οι Έλληνες πρωταθλητές και ολυμπιονίκες εξέφρασαν την στήριξή τους στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα του αθλητισμού. Χαρακτηρίζουν μάλιστα ως “αδιανόητη” οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να προκύψει στις ψηφισμένες διατάξεις περί ορίου ηλικίας (71 έτη) και θητειών (με αναδρομική ισχύ) στις διοικήσεις των ομοσπονδιών.

Η δήλωση αναρτήθηκε στα social media αθλητών, εν ενεργεία και παλαιμάχων, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη, ο Χρήστος Βολικάκης, ο Παναγιώτης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής, ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο Βλάσης Μάρας, η Βαρβάρα Φίλιου, η Βίκυ Αρβανίτη, η Βασιλεία Καραχάλιου, η Βάσω Μιλλούση και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

Κάποιοι εξ αυτών έχουν αναδημοσιεύσει μάλιστα τη συγκεκριμένη ανακοίνωση στο Instagram, έχοντας “ταγκάρει” τόσο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Περισσότεροι από 100 κορυφαίοι αθλητές της χώρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Βρέθηκαν όλοι μαζί στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιά, για να κάνουν τον απολογισμό της στενής  συνεργασίας ενός ολοκλήρου χρόνου αλλά και να συζητήσουν για το νέο νομοσχέδιο που έρχεται σύντομα  στη Βουλή καθώς και για την ολοκλήρωση της αναγκαίας αθλητικής μεταρρύθμισης που έχει ανάγκη η αθλητική οικογένεια στη χώρα μας.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών,ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και όλοι οι συμμετέχοντες στο ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ήταν έδωσαν το παρόν και στάθηκαν στο πλευρό του κυρίου Αυγενάκη.

Σύσσωμοι επιβεβαιώσουν την ικανοποίηση τους για την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αθλητισμό αλλά και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή των διατάξεων που έρχονται στη Βουλή και αφορούν το νέο πλαίσιο διεξαγωγής και ανάδειξης νέων διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας.

«Μαζί για ακόμα πιο ψηλά, πιο μακριά, πιο δυνατά»  αναφέρει χαρακτηριστικά  στο τέλος της σχετικής  ανάρτησης του στο Twitter ο Λευτέρης Αυγενακης.

Δείτε το βίντεο από την συνάντηση: