ΟΣΕ: Στάση εργασίας – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

111

Σε στάσεις εργασίας, αλλά και απεργίες, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον Προαστιακό αύριο Τρίτη με κύριο αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας

 

Στάσεις εργασίας και απεργίες στα τρένα

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει εξαγγείλει τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 5 Νοεμβρίου κατά τις ώρες:

  • 05.00 έως 08.00.
  • 13.00 έως 16.00.
  • 21.00 έως 24.00.
  • 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.
  • 24ωρη απεργία την Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

Χωρίς δρομολόγια το Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο

Οι στάσεις αφορούν στα τρένα ωστόσο οι συρμοί του Μετρό, κατά την διάρκεια των παραπάνω στάσεων εργασίας, δεν θα κινούνται στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3.

Κύριο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΠΟΣ κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία» της διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής Σ.Σ.Ε. η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα κι έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από Σ.Σ.Ε., «θέτοντας σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε».