ΠΡΑΤΤΩ: Στην Δικαιοσύνη ο Κοτζιάς για Καμμένο και Συμφωνία των Πρεσπών!

168

Την άμεση προσφυγή του στη δικαιοσύνη ανακοινώνει η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς, «ως συνέχεια των δύο προσφυγών που ήδη έχουν γίνει για παράνομες και ακραίες μεθοδεύσεις σε βάρος του».

Όπως σημειώνει, οι μεθοδεύσεις αυτές «αποσκοπούν στην αποτροπή της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων και υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας».

Προσθέτει, δε, ότι «η παρούσα προσφυγή είναι πράξη προάσπισης της δημοκρατίας από εκείνους που θέλουν να την φθείρουν. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα στον κύριο Καμμένο να εκθέσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του. Με την προσφυγή θα καταφανεί ότι ο εν λόγω κύριος είναι ο «Εθνικός ψεύτης» και ένας κοινός συκοφάντης».

Γιατί ο Κοτζιάς προσφεύγει στην Δικαιοσύνη

Το τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα που έχει -εδώ και καιρό- ο Νίκος Κοτζιάς με τον Πάνο Καμμένο, ήρθε πριν από μόλις δύο ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 17.01.2019, ομόφωνα εγκρίθηκε από την Πολιτική Γραμματεία της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ η εισήγηση που έκανε ο πρόεδρός της, Νίκος Κοτζιάς, που αφορά στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων. Ιδιαίτερα εκτενής συζήτηση έγινε για μια «Νέα Πολιτική Συμμαχιών» και τη σύνδεσή της με τη δημοκρατική παράταξη και τις εκλογές.

 Μέσω της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έκλεισε ξεκάθαρα το… μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές, παρά το πρόσφατο “διαζύγιο”. Στην επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο, η κίνηση της οποίας ηγείται ο κ. Κοτζιάς έγινε και σφοδρή επίθεση στον πρώην υπουργό Άμυνας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η ηγεσία των ΑΝΕΛ ήταν ένας εν δυνάμει, και για ένα μέρος των απαιτήσεων της αντιμνημονιακής μάχης, σύμμαχος στη Σωτηρία, ήταν όμως ξένη ως προς μια κυβέρνηση αριστεράς.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαζε το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της, στο δεύτερο όλο και περισσότερο έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό.

Λόγο στον οποίο προστέθηκε, επιπλέον, η σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017. Σε αυτά τα πλαίσια, η συνεργασία μαζί του ήταν αδύνατο να προχωρήσει».

Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Πάνος Καμμένος να απαντήσει…

Τι απάντησε ο Καμμένος

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, λοιπόν, με ανάρτησή του την ίδια ημέρα στο Twitter έκανε ένα λογοπαίγνιο με το… όνομα της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, αφήνοντας προφανείς αιχμές για χρηματισμούς, τονίζοντας:

ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό”.

Δείτε την ανάρτηση

Panos Kammenos@PanosKammenos

ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό

120 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi