Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι αναίμακτα και ανώδυνα

448

Αποκτήστε «νέα» μύτη μέσα σε δεκαπέντε λεπτά! 

Είναι μια νέα αισθητική τάση που κάνει πλέον θραύση στον ανδρικό αλλά και τον γυναικείο πληθυσμό: Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι! Μια εύκολη και γρήγορη ιατρική μέθοδος με την οποία μπορούν εύκολα, αναίμακτα και χωρίς πόνο να διορθωθούν, μέσα σε δεκαπέντε λεπτά της ώρας, ατέλειες του σχήματος της μύτης.

Ακούγεται πολύ ελκυστικό αλλά και παρήγορο να φτιάξει κάποιος τις ατέλειες της  μύτης του χωρίς χειρουργική επέμβαση, αναίμακτα, ανώδυνα και σε χρόνο ρεκόρ!                       Η Ρινοπλαστική  χωρίς νυστέρι μπορεί να κάνει θαύματα, σε κάποιες μύτες που μπορούν να διορθωθούν αισθητικά, χωρίς χειρουργείο αλλά με χρήση ενέσιμων υλικών.Το υαλουρονικό οξύ, είναι το ιδανικό υλικό το οποίο στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού, μπορεί να αλλάξει την εικόνα μιάς μύτης. Άλλωστε, μία από τις μεγαλύτερες ανασφάλειες που έχουν οι άνθρωποι , όσον αφορά στην εμφάνισή τους, σχετίζεται με τη μύτη τους. Αν και η μέθοδος αυτή δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις γιατί σε κάποιες είναι αναπόφευκτη η κλασική Ρινοπλαστική, σίγουρα έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να χαμογελούν με τα αποτελέσματα της.

Ο πλαστικός χειρουργός Dr. Βαγγέλης Βασάλος μίλησε στο tvf.gr για την αισθητική αυτή μέθοδο που δίνει λύσεις σ’ ένα εξαιρετικά μεγάλο φάσμα δυσμορφιών της μύτης , με ενέσιμο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέoς.

«Η ενέσιμη αυτή μέθοδος, είναι πιο αποτελεσματική εάν κάποιος επιθυμεί ένα διακριτικό αποτέλεσμα και όχι κραυγαλέες αλλαγές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανασηκώσει την άκρη της μύτης ή να εξισορροπήσει μικρές ασυμμετρίες, να ισιώσει τη μύτη ή να ενισχύσει την καμπύλη της» τόνισε ο πλαστικός χειρουργός Dr. Βαγγέλης Βασάλος.

«Η διαδικασία αυτή, συνέχισε, γίνεται με χρήση ενέσιμων υλικών γεμίσματος (fillers), τα οποία εγχύονται κάτω από το δέρμα της μύτης, αλλάζοντας σε κάποια σημεία το σχήμα της. Αφορά κυρίως σε μύτες που είναι φυσιολογικές ή μικρές σε όγκο και οι οποίες παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα στο σχήμα τους. Δεν αφορά σε μύτες που είναι μεγάλες και χρειάζονται σμίκρυνση.Το πιο διαδεδομένο υλικό είναι το υαλουρονικό οξύ  με το οποίο ο πλαστικός χειρουργός «γεμίζει» όπου χρειάζεται, σημεία της μύτης ώστε να φτιάξει την δυσμορφία»

-Πόσο δύσκολη, ανώδυνη και αναίμακτη είναι αυτή η αισθητική μέθοδος ;

Η Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο δεν είναι καθόλου δύσκολη για έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό που γνωρίζει  τις ιδιαιτερότητες του ρινικού σκελετού. Επίσης είναι  ανώδυνη, αναίμακτη –καθώς δεν είναι επεμβατική χειρουργική μέθοδος- και ολοκληρώνεται μέσα σε 15 λεπτά της ώρας! Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και είναι μία αρκετά σύντομη και εύκολη διαδικασία. Χρειάζεται όμως προσοχή καθώς δεν πρέπει να γίνεται από οποιονδήποτε γιατρό γιατί απαιτεί ειδική εμπειρία, όσο κι αν φαίνεται ως μια απλή αισθητική επέμβαση. Πρώτα μελετάμε τα σημεία που πρέπει να διορθώσουμε για να αποκαταστήσουμε τη δυσμορφία και στη συνέχεια βάζουμε αναισθητική κρέμα στα σημεία που θέλουμε να επέμβουμε. Με τη βοήθεια μιας πάρα πολύ λεπτής βελόνας, κάνουμε  ανώδυνα την εμφύτευση (έγχυση) του υαλουρονικού οξέος.

«Αρκετές δυσμορφίες της μύτης μπορούν να διορθωθούν χωρίς χειρουργική επέμβαση» τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Dr.Βαγγέλης Βασάλος

-Από ποια ηλικία μπορεί να γίνει και τι πρέπει να προσέξουμε μετά την αισθητική επέμβαση;

Από  17 χρονών και πάνω καθώς  τότε έχει αναπτυχθεί εντελώς ο ρινικός σκελετός. Μετά την εφαρμογή του ενέσιμου υλικού μπορεί να παρατηρηθεί ένας μικρός ερεθισμός στα σημεία έγχυσης γιαυτό και προτείνουμε εφαρμογή πάγου για περίπου μία ώρα. Συνήθως όμως ακόμα και αυτές οι ανεπαίσθητες κοκκινίλες εξαφανίζονται μέσα σε μία μέρα. Σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχουν και μικρές ενοχλήσεις που όμως αντιμετωπίζονται με παυσίπονα.

-Πότε βλέπουμε το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στον καθρέφτη μας και πόσο διαρκεί;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και έχουν μεγάλη διάρκεια. Μέσα σε δύο-τρείς μέρες το πολύ, η μύτη αποκτά το διορθωτικό σχήμα που της δίνει ο γιατρός και παραμένει έτσι για ένα έως δύο χρόνια. Αν και η απορρόφηση του υαλουρονικού οξέος γίνεται αργά καθώς η κινητικότητα των ιστών της μύτης είναι μικρή,συνιστάται επανάληψη της θεραπείας μετά από 12-14 μήνες ώστε να διατηρηθεί το τέλειο αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here