Σε κλοιό νέου χιονιά η Ελλάδα – Πότε και που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

375

Άκρως… χειμωνιάτικη θα είναι η τελευταία εβδομάδα του Γενάρη για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων καιρού

 

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σε περίπτωση που και τις επόμενες ημέρες διατηρηθεί αυτή η τάση για έντονη και μεγάλης διάρκειας ψυχρή εισβολή, να χιονίσει ξανά ακόμα και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αιτία γι’ αυτή την αλλαγή του καιρού θα είναι η εμφάνιση ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα σαρώσει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη, συνοδευόμενο από κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές.

Και η κατάληξη του θα είναι στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει έντονα φαινόμενα και στη χώρα μας.

Στην παρούσα φάση καταγράφεται ως δεδομένη η τάση για την εμφάνιση ενός νέου χιονιά που εμφανίζεται να ξεκινά στις 26 Γενάρη και να ολοκληρώνεται τρεις μέρες αργότερα.

Το καιρικό ενδιαφέρον της τελευταίας εβδομάδας του Γενάρη θα είναι ιδιαίτερα έντονο, αφού σίγουρο θεωρείται πως αρκετά από τα σημερινά στοιχεία θα αλλάξουν, πιθανότατα προς το πιο ψυχρό σενάριο σε σχέση με την τελική θέση της κατάβασης του ψύχους προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.