Σενάριο σοκ στον Έβρο για το τι ζητούν οι Τούρκοι για να αφήσουν ελεύθερους τους Έλληνες στρατιωτικούς

21

Είναι ίσως το χειρότερο σενάριο, αλλά από τους Τούρκους πρέπει να τα περιμένεις όλα.
Όπως εκτιμούν διπλωματικοί αναλυτές δεν αποκλείεται οι Τούρκοι να συνδέσουν τη σύλληψη με… ανταλλαγή.
Να ζητήσουν δηλαδή την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών τους οποίους κατηγορούν ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν και στη συνέχεια να αφήσουν ελεύθερους τους Έλληνες.
Αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσουν σε δίκη των Ελλήνων με διάφορες κατηγορίες περί κατασκοπίας κλπ, κάτι που έχουν επιχειρήσει πολλές φορές στο παρελθόν.
Βεβαίως το παραπάνω σενάριο είναι εξόχως εφιαλτικό και αν και δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, οι Τούρκοι δείχνουν διατεθειμένοι να κλιμακώσουν την ένταση που οι ίδιοι προκάλεσαν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στις Καστανιές.
Συγκεκριμένα, όπως γράφαμε από νωρίς στο Newsbomb.gr, πληροφορίες που καταφθάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να δικάσουν τους δύο Έλληνες με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Αν αυτό ισχύσει, καταρρίπτει τις διαρροές του Γενικού Επιτελείου Στρατού περί «επεισοδίου ρουτίνας» και δυσκολεύει αρκετά την κατάσταση.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το ΓΕΣ άργησε χαρακτηριστικά να εκδώσει ανακοίνωση.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διασαφηνιστεί για ποιο λόγο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στις Καστανιές μεταφέρθηκαν στην Αδριανούπολη.
Με ποια κατηγορία;
Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που παρέστη ανάγκη να μπει σε διαπραγματεύσεις το υπουργείο Εξωτερικών τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε…
Η περιοχή όπου έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι ένα πυκνό δάσος.
Στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει στην περιοχή αναφέρουν ότι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες, το να χάσεις τον προσανατολισμό σου γίνεται ακόμη πιο εύκολο.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, το σημείο που βρέθηκαν και όπου, όπως όλα δείχνουν οι Τούρκοι είχαν – επί της ουσίας – στήσει ενέδρα, είναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση.
Το ελληνικό περίπολο έκανε την καθιερωμένη του αποστολή, που είναι να ελέγχει τις σκοπιές στην περιοχή. Είναι απίθανο, λοιπόν, να έχασαν τον προσανατολισμό τους.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι Τούρκοι έψαχναν εδώ και καιρό να «πιάσουν κόσμο».
Διαβάστε επίσης: Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνέλαβαν οι Τούρκοι στον Έβρο

Το χρονικό
Όπως έγινε γνωστό, στρατιωτική περίπολος, αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, έχασε τον προσανατολισμό της λόγω κακοκαιρίας και βρέθηκε σε τουρκικό έδαφος.
Εκεί, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εντοπίστηκαν από τουρκική περίπολο και συνελήφθησαν.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, όλα έγιναν σε μια συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου των Ελλήνων Στελεχών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώνει ότι οι δύο Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην Αδριανούπολη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες της επιστροφής τους στη χώρα μας.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

πηγή newsbomb.gr