Σέρρες: Συγκλονίζει η χήρα του πυροσβέστη Σάββα Σάβαρρη – 40 μέρες από την αδιανόητη τραγωδία

628

Ένα μήνα ύστερα από τον άδικο χαμό του πυροσβέστη Σάββα Σάβαρρη εν ώρα υπηρεσίας σε κατάσβεση φωτιάς στo Λιμνοχώρι στις Σέρρες, η σύζυγός του Βαΐα με δημόσια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα συγκλονίζει με το μήνυμά της.

Η ίδια ανακοινώνει ότι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λευκώνα Σερρών, το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του για τις 40 ημέρες από τον χαμό του.

«Μόνο όταν τους ξεχνάς φεύγουν. Μόνο όταν δεν τους νοσταλγείς πεθαίνουν μέσα στη λήθη τους. Πονάω και νοσταλγώ τον Σάββα μου, αλλά νιώθω ότι φωλιάζει στην καρδιά μου» γράφει μεταξύ άλλων η χήρα του πυροσβέστη, που ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά.

Η ανάρτηση της χήρας του πυροσβέστη

Μια ανθρώπινη ζωή, ένας πυροσβέστης χάθηκε τόσο άδικα το βράδυ της Παρασκευής, 28.09.2018, στις Σέρρες. Ο πυροσβέστης «έπεσε» εν ώρα καθήκοντος, βυθίζοντας στην θλίψη την οικογένειά του και τους συναδέλφους του.

Πώς έχασε την ζωή του ο πυροσβέστης

Οι πληροφορίες του Νewsit.gr αναφέρουν πως όλα συνέβησαν στο Λιμνοχώρι Σερρών. Εκεί όπου ξέσπασε μια φωτιά σε ξερά χόρτα, για την οποία κλήθηκε η Πυροσβεστική.

Οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν για την κατάσβεση. Ένας εξ αυτών ήταν και ο άτυχος πυροσβέστης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας πάτησε ένα καλώδιο υψηλής τάσης, το οποίο είχε πιθανότατα κοπεί από τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρήκε ακαριαίο θάνατο, από τα χιλιάδες βολτ που «χτύπησαν» το κορμί του.πυροσβέστης

Θρηνούν για την απώλεια του συναδέλφου τους οι πυροσβέστες

Λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, στο οποίο ο 44χρονος πυροσβέστης έχασε την ζωή του, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Σήμερα (28.09.2018), τις απογευματινές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε καλαμιώνα,έχασε τη ζωή του ο Πυρονόμος Σάββαρης Σάββας, 44 ετών, στην περιοχή Λιμνοχώρι του δήμου Ηράκλειας του νομού Σερρών. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Πηγή: epiloges.tv