Τα «μαζεύουν» για το Υπερταμείο μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τα αρχαία μνημεία

159

Θα υπάρξουν επιπλέον ρυθμίσεις άφησε να εννοηθεί η Υπουργός Πολιτισμού 

Ανοιχτό άφησε η υπουργός Πολιτισμού  Μυρσίνη Ζορμπά το ενδεχόμενο να γίνουν επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις για την πλήρη εξαίρεση των μνημείων από την μετάβασή τους στο Υπερταμείο.

Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά στην πρώτη επίσκεψη της στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ύστερα από τον σάλο που δημιουργήθηκε δεν απέκλεισε την περίπτωση να γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις για να προστατευθούν οι αρχαιολογικοί χώροι που πέρασαν στο Υπερταμείο.

«Δεν υπάρχει ευθύνη μέσα στο ΥΠΠΟΑ» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το σκάνδαλο που έχει προκύψει.

Η κ. Ζορμπά άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά καθώς δεν απέκλεισε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε τις επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως συζήτησε και με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

«Είπαμε ότι υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στον βαθμό που παραμείνει μια δυσπιστία ενώ εξαιρούνται, να μπορέσουμε να θωρακίσουμε θεσμικά ακόμα καλύτερα. Γιατί κανείς δεν θέλει να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση. Είναι ολοφάνερο» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης πρόσθεσε ότι  οι νομικοί θα εξετάσουν πάρα πολύ σοβαρά την οποιαδήποτε επιπλέον προστασία αφού αναλυθούν οι κωδικοί.