Δωρεάν περιήγηση στο Αμφιάρειο την Κυριακή

112

Aρχαιολογικός  περίπατος  στον Ωρωπό

Το  Αμφιάρειο στην περιοχή του Ωρωπού, το μεγαλύτερο στην αρχαία Ελλάδα ιερό του χθόνιου θεού και ήρωα του Άργους Αμφιαράου  μπορούν να γνωρίσουν  οι επισκέπτες, την Κυριακή το πρωί, με δωρεάν ξενάγηση.  

Πιστές στο ετήσιο ραντεβού τους, οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις «Monumenta» και «Διάζωμα» διοργανώνουν και φέτος, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και του Αρβανίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΠΕΣΑ», μια διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο, ένα από τα ωραιότερα αρχαία ιερά της Αττικής.

Η περιήγηση θα γίνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11:00 π.μ.

Μέλη της MONUMENTA θα μιλήσουν για την ιστορία του ιερού μαντείου και θεραπευτηρίου του Αμφιαράου, τα έργα προστασίας ανάδειξης που πραγματοποιήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μνημεία.  Επίσης θα αναφερθούν και  στους τρόπους που οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία τους.

«Πραγματοποιούμε κάθε χρόνο αυτή την περιήγηση  γιατί δεν είναι μόνο η γνωριμία με το Αμφιάρειο και την ιστορία της ανάδειξής του από τότε που ανασκάφτηκε για πρώτη φορά ως σήμερα. Είναι και τα προβλήματα που έχει. Πρέπει να αρχίσουμε να επισκεπτόμαστε αυτούς τους χώρους, γιατί υπάρχει κίνδυνος από την έλλειψη επισκεπτών. Αυτό δηλαδή που χρειάζονται είναι να έχουν επισκέπτες»δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της Monumenta Ειρήνη Γρατσία.