Τέλη κυκλοφορίας 2019

489

Καμιά ελάφρυνση παρά τις εξαγγελίες

Παρά τις συνεχείς εξαγγελίες για τη δημιουργία ενός νέου και πιο δίκαιου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων, τελικά και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση και θα πληρώσουμε στην Εφορία τα ίδια υπέρογκα ποσά με πέρυσι

Το συνολικό ποσό που θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν οι κάτοχοι Ι.Χ. ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ  και ξεκινά από 22 έως 1.380 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα του οχήματος.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο Taxisnet, το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους, αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η υφυπουργός ΟικονομικώνΚατερίνα Παπανάτσιου τόνισε “Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να αλλάξουμε  τα τέλη κυκλοφορίας. Πήραμε το δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε για να δώσουμε κάποιες φοροελαφρύνσεις. Αποφασίσαμε ότι αυτές οι ελαφρύνσεις θα είναι συγκεκριμένες, τις οποίες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες κινήσεις σε αυτή τη φάση. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε”.