Τραγωδία στη Ρόδο – Νέα στοιχεία για τον πνιγμό των δύο αδελφών στην πισίνα ξενοδοχείου

164

Σοκ προκαλεί από χθες η αδιανόητη τραγωδία στη Ρόδο, όταν δύο αδελφές 16 και 19 ετών έχασαν τη ζωή τους σε πισίνα

 

 

Όπως προκύπτει, τα δύο κορίτσια, τουρίστριες από τη Γαλλία, πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσει η μία την άλλη. Η 16χρονη και η 19χρονη βρίσκονταν μαζί με τους γονείς τους και δύο ακόμη αδελφές τους, 10 και 21 ετών, σε ξενοδοχείο της Ρόδου για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τραγωδία στη Ρόδο: Δεν γνώριζαν κολύμπι οι δύο αδελφές, λένε οι γονείς τους

Οι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν ότι οι κόρες τους, δυστυχώς, δεν ήξεραν κολύμπι. Από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια των Γάλλων γευμάτισε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά 15:30, ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.

Μετά τις 5 όμως, δύο από τις τέσσερις αδελφές, η 16χρονη και η 19χρονη, βγήκαν από το δωμάτιό τους και μετέβησαν στον χώρο της πισίνας. Από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι τα δύο κορίτσια έφαγαν γλυκά και σνακ από τον μπουφέ του ξενοδοχείου και κατευθύνθηκαν στην πισίνα.

Η μοιραία κίνηση των δύο αδελφών που πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου στη Ρόδο

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Οι δύο αδελφές από τη Γαλλία, επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Εφτασαν εκεί λίγο μετά τις 18:10. Όμως δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στη συγκεκριμένη πισίνα και αποφάσισαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, της οποίας, όμως, το βάθος ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, συνέβη η αδιανόητη τραγωδία. Τα δύο κορίτσια μπήκαν κανονικά στην πισίνα, φαγωμένα όπως έδειξαν οι κάμερες και χωρίς να γνωρίζουν κολύμπι. Εκτιμάται ότι μόλις έφθασαν στο σημείο όπου δεν ακουμπούσαν τα πόδια τους στον πάτο πανικοβλήθηκαν και παλεύοντας να επιπλεύσουν η μία προσπαθούσε να σώσει την άλλη. Εκεί συνέβη η τραγωδία.

Σοκ: Κανείς δεν είχε δει ότι η 19χρονη ήταν νεκρή στον πάτο της πισίνας του ξενοδοχείου στη Ρόδο

Να σημειωθεί ότι ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο ξενοδοχείο στις 18:20. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου είχαν εντοπίσει την 16χρονη η οποία είχε παλμούς και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Εν τω μεταξύ, οι γονείς αναζητούσαν την 19χρονη κόρη τους, η οποία νόμιζαν ότι βρισκόταν στο δωμάτιό της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ούτε οι γονείς, ούτε κάποιος άλλος είχε διαπιστώσει ότι λίγα μέτρα πιο πέρα στον πάτο της πισίνας βρισκόταν νεκρή και η 19χρονη κοπέλα.

Μέχρι αργά το βράδυ, στο σημείο βρίσκονταν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Νότιας Δωδεκανήσου Μιχάλη Καληωράκη και τον διοικητή του ΑΤ Ιαλυσού Θέμη Καλαμάτα, οι οποίοι βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με τον εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου θα οδηγηθούν σήμερα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης τηλεφώνησε στον Γάλλο πρέσβη για να τον ενημερώσει για τον θάνατο των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:rodiaki.gr