Βαρουφάκης: «Ο Σόρος είπε στον Τσίπρα να με διώξει» – «Φασίστας ο Καμμένος»

177

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο Τζορτζ Σόρος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε την αποπομπή του τον Ιούλιο του 2015.

Πρόσθεσε ότι η σχέση του με τον Σόρος περιορίζεται σε αυτό το τηλεφώνημα και σημείωσε πως ο μεγιστάνας «έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα».

Με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου σχετικά με τον Τζορτζ Σόρος ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι πρόκειται για ένα νεοφασιστοειδές που χρησιμοποίησε το όνομα του Σόρος για να πλήξει την υπόληψη και την τιμή του.

George Soros (Reuters)

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών συμπεριέλαβε τον αρχηγό των ΑΝΕΛ στην νέα φουρνιά των λαϊκιστών ακροδεξιών πολιτικών, τύπου Όρμπαν, Σαλβίνι κτλ., που, όπως σημείωσε, εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ευθύνες του κατά τη διαπραγμάτευση του α’ εξαμήνου του 2015 και το κόστος που είχε για τη χώρα η περίοδος εκείνη, αλλά και για το αίτημα της ΝΔ περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησε ότι θα επιθυμούσε όχι μόνο Εξεταστική αλλά και στρατοδικείο «αν τολμούν…».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ