“Βουτιά” για το πετρέλαιο – Πως θα διαμορφωθεί η τιμή σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη!

378

Μετά την χθεσινή ανάσα, σήμερα υποχωρεί το μεν Brent στα επίπεδα των 55,7 δολάρια το βαρέλι έχοντας πτώση της τάξεως του 2,71%, ενώ το αργό είναι στα 46,64 δολάρια το βαρέλι έχοντας κάμψη κατά 3,18%.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την μεγάλη άνοδο του ευρώ, έναντι του δολαρίου δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για σημαντική πτώση στις τιμές των καυσίμων τις επόμενες ημέρες. Το κατά πόσο αυτές θα είναι ανάλογες στις αντλίες, αυτό είναι ένα θέμα προς διερεύνηση και οι απαντήσεις θα δοθούν επί του πρακτέου.

Πάντως η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης έχει υποχωρήσει στα επίπεδα των 95 λεπτών το λίτρο και εφόσον δεν υπάρξουν εκπλήξεις σύντομα θα το δούμε και ακόμη χαμηλότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 2μηνο η πτώση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου έχει υποχωρήσει από τα υψηλά του, για το Brent περίπου 36%. Βέβαια δεν είναι αντίστοιχη η πτώση και στις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, αφού όπως είναι γνωστό η μεγάλη επιβάρυνση στις τιμές προέρχεται από τους φόρους οι οποίοι είναι σχεδόν αμετάβλητοι και ελάχιστα επηρεάζονται από τις αυξομειώσεις στις διεθνείς τιμές.

Πάντως αν η εικόνα παραμείνει σταθερή, τις επόμενες ημέρες το πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να προσεγγίσει τα 90 λεπτά το λίτρο και η βενζίνη να υποχωρήσει κάτω από το 1,4 ευρώ το λίτρο.

 

Πηγή: newsit.gr