Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας – Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή

131

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνταξιουχικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.

 

Ανάμεσα στα αιτήματα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων είναι η επιστροφή 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Με κεντρικό σύνθημα “Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί, με κόπο και ιδρώτα είναι πληρωμένα”, η ΣΕΑ που διοργανώνει την κινητοποίηση, αιτείται να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση βάσει της προσωπικής διαφοράς σε κυρίους και επικουρικές συντάξεις όπως προβλέπεται από τον νόμο Κατρούγκαλου.

Επιπλέον, διεκδικεί άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, ορισμό κατώτερης σύνταξης στα 600 ευρώ -αντί των 360 ευρώ που είναι σήμερα-, καμία μείωση αφορολόγητου, οικογενειακών επιδομάτων, συντάξεων χηρείας και ΕΚΑΣ, απόδοση σύνταξης σε όσους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια εισφορών τους, δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και επιστροφή όλων των περικοπών από το αντισυνταξιουχικό-αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο των μνημονίων.

Τέλος, οι συνταξιούχοι ζητούν άμεση απόδοση -χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα- ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρακρατά σε κυρίους, επικουρικές συντάξεις και εισφορά αλληλεγγύης και πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η οδός Σταδίου από το ύψος της πλατείας Ομονοίας λόγω της κινητοποίησης των συνταξιούχων, οι οποίοι σε λίγη ώρα πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες μεγάλες πόλης της Ελλάδας.

Πηγή: iefimerida.gr