Κομοτηνή: Χωρίς δασκάλους τα παιδιά με αυτισμό

183

Κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα

Τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η παράλληλη στήριξη υλοποιείται μετ’ εμποδίων εξέφρασε ο Βαγγέλης Λαφτσής , πρόεδρος του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ροδόπης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την υλοποίηση της παράλληλης στήριξης τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Ροδόπης.

«Κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαγγέλης Λαφτσής και σημείωσε με πίκρα πως η παράλληλη στήριξη υλοποιείται μετ΄ εμποδίων. «Από σαράντα εκπαιδευτικούς που θα έπρεπε να προσληφθούν, έχουν καλυφθεί τα δέκα κενά . Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τα έντεκα κενά έχουν καλυφθεί τα δύο» δήλωσε και μίλησε με πίκρα για παιδιά ΑΜΕΑ που κάθονται στο σπίτι, που πικραίνονται ακόμη περισσότερο και για γονείς που πληρώνουν δασκάλους για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

«Μέχρι τα Χριστούγεννα θα προσληφθούν δυο- τρεις δάσκαλοι και μέχρι το Πάσχα θα έχει καλυφθεί το 50- 60% των θέσεων και εκεί θα σταματήσει όλη η προσπάθεια.» σημείωσε ο κ Λαφτσής μιλώντας για οπισθοχώρηση στην προσπάθεια και στα βήματα που κάνουν τα ίδια τα παιδιά, αλλά και για το δύσκολο έργο των γονέων. Τέλος υπογράμμισε χαρακτηριστικά « εύχομαι οι υπεύθυνοι που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις να μην βρεθούν στην ίδια θέση στην οποία βρισκόμαστε εμείς σήμερα, οι γονείς αυτών  των παιδιών» σύμφωνα με το www.amea-care.gr.