Δες τι πρέπει να κάνεις κάθε πρωί και χάσε κιλά πιο εύκολα!

104

Η σωστή προσπάθεια για αδυνάτισμα ξεκινάει από το πρωί, με ένα καλό πρωινό και λίγη άσκηση.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα που μπορούμε να κάνουμε μόλις ξυπνήσουμε το πρωί, που είναι πολύ απλό και πολύ αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους λένε οι έρευνες!

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι οι ηλιακές ακτίνες μπορεί να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συμμάχους μας στην προσπάθεια να χάσουμε βάρος.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως όσοι ξυπνάνε νωρίς και ξεκινούν την ημέρα τους εκθέτοντας για λίγα λεπτά το σώμα τους στο ηλιακό φως χάνουν κιλά πιο εύκολα και διατηρούν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια το σωματικό τους βάρος!

Για τις ανάγκες της έρευνας 54 εθελοντές ηλικίας 30 ετών συνδέθηκαν με ένα μηχάνημα που μετρούσε την έκθεσή τους στο ηλιακό φως το πρωί επί εφτά ημέρες.

Στη διάρκεια του πειράματος κατέγραφαν τις θερμίδες που έπαιρναν κάθε μέρα, κρατώντας ένα ημερολόγιο γευμάτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όσοι έβγαιναν στο φως του ήλιου τις πρωινές ώρες είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος, σε σχέση με όσους δεν τους έβλεπε ο ήλιος, γεγονός που δεν επηρεαζόταν από άλλες παραμέτρους όπως η κατανάλωση θερμίδων και οι δραστηριότητες κάθε ατόμου.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αν και ακούγεται παράξενο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν δύο πιθανοί λόγοι που συνδέουν το ηλιακό φως με τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το βιολογικό ρολόι: φαίνεται πως βγαίνοντας στον ήλιο νωρίς το πρωί, ο οργανισμός «συγχρονίζεται» με την ώρα της ημέρας και ρυθμίζει ανάλογα τις λειτουργίες του.

Έτσι εξασφαλίζοντας καλύτερο πρόγραμμα ύπνου –που είναι γνωστό ότι βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και το αδυνάτισμα.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το ηλιακό φως είναι πιο έντονο τις πρωινές ώρες –σε σχέση με το μεσημέρι και το απόγευμα- και περιέχει περισσότερο από το μπλε φάσμα που έχει την εντονότερη επίδραση στον κιρκαδικό ρυθμό.

Δοκίμασέ το φροντίζοντας να βγαίνεις έξω από το σπίτι το πρωί, για 20 περίπου λεπτά, βγάζοντας για παράδειγμα βόλτα το σκύλο, κάνοντας διατάσεις ή έστω πίνοντας τον καφέ σου στη λιακάδα.

Πηγή:youweekly.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here